O nas

mehletovi

Mehle Travelers

Živjo! Si prvič na našem blogu? Če si, naj se ti predstavimo. Sva Suzana in Sebastijan s hčerko Ano. Smo popotniška družina in potovanja predstavljajo pomemben del našega življenja.

Hkrati sva tudi velika foodija. Okusna hrana nama veliko pomeni tako doma kot na potovanjih. Rada zavijeva v dobro restavracijo, uživava v ulični hrani in naravnost obožujeva tržnice, saj tam resnično odkrijeva kulinariko dežele, po kateri potujemo.

Vsi trije obožujemo naravo. Midva jo pogosto ponovno odkrivava skozi Anine oči.

Na potovanjih zelo rada naveževa stike z domačini in pri njih, če je mogoče, tudi ostanemo nekaj časa. Tako dobiva bolj jasen pogled v realnost njihovega življenja.

Naša največja skupna dogodivščina do sedaj je bilo skoraj petmesečno potovanje po Fijiju, na katerem smo si razširili obzorja in ugotovili, da za življenje ne rabimo veliko.

sebastijan mehle

Sebastijan

Moje prve popotniške korake predstavljajo kitesurfing potovanja v Egipt in Grčijo, zares pa se je začelo s potovanjem na Fiji in Samoo leta 2008. Od takrat so potovanja na ta del sveta postala moja največja strast. Fiji je postal moj drugi dom in odskočna deska za potovanja na (še) bolj oddaljena otočja, kot so Kiribati, Samoa, Tonga in Tuvalu. Na pot sem se podal dvakrat letno, saj me je privlačila oddaljenost otokov in naklonjenost do teh krajev, ki je pravzaprav niti sam ne znam dobro razložiti.

Potem pa je v moje življenje prišla moja Suzi. Spominjam se dne, ko sva se spoznala, kako se mi je nagajivo smehljala in z zanimanjem poslušala vse moje popotniške pripovedi. Od samega začetka je razumela mojo popotniško strast in jo delila z menoj. Postala sva par, čez štiri leta je postala moja žena in mi podarila še eno veliko ljubezen, najino Ano.

Skozi leta potovanj v dvoje sva se veselila načrtovanja potepanj v bližnje in bolj oddaljene kraje. Z rojstvom Ane, pa sva odkrila čare družinskih potovanj, na katerih sva se naučila marsikaj pomembnega o najinem odnosu ter našem skupnem družinskem življenju, ki ga živimo (tudi) skozi potovanja.

suzana mehle

Suzana

Moja popotniška zgodovina ni tako bogata kot Sebastijanova, vendar so me potovanja zanimala že od nekdaj in želela sem videti vsak košček sveta. Ko sva se spoznala, me je njegovo pripovedovanje tako pritegnilo, da sem si ob poslušanju zgodb dejansko lahko predstavljala, kako potujem z njim.
Skupaj sva prepotovala že nekaj sveta in moj potni list se je že kar dobro utekel.

Bali, Barcelona, Dubaj, Fiji, Italija, Kiribati, Kreta, Maroko, Nova Zelandija, Tajska in Turčija so destinacije, ki sva jih prepotovala deloma sama, nekaj pa tudi že z najino Ano.

Veliko je še neraziskanih krajev, ki jih želiva videti in komaj čakava, da jih kot družina skupaj odkrijemo.

ana mehle

Ana

Z Ano sva se prvič podala na pot pri starosti treh tednov in vesela sva, da je danes že prava mala popotnica. Ni večjega zadovoljstva, kot je opazovanje njene pristne otroške radovednosti in navdušenja ob raziskovanju našega lepega planeta.

Skozi potovanja naju je naučila marsikaj… Potovati z njo je nekaj najlepšega, včasih pa, priznava, tudi nekaj najbolj napornega. Verjameva, da bodo zgodbe, ki jih pišemo v naših dogodivščinah ostale v njeni podzavesti ter da ji podarjava najboljšo popotnico za življenje. Srečna sva, da je izbrala ravno naju.