Sedaj smo trije! Kam pa zdaj?

Zdaj, ko je najina punčka stara že dve leti, smo v tem času obiskali že kar nekaj restavracij po svetu, kjer smo se imeli res fajn. Že kot fant in punca sva si želela, da bodo najini otroci skoraj vsepovsod z nama.
Tudi v takih restavracijah in krajih, kjer si je nekaterim težko predstavljati.  Pri treh tednih starosti najine Ane smo prvi izlet naredili na naš oddaljen košček Slovenije, Prlekijo. Bolj točno v Banovce, kjer smo bivali v Sončni hiši. Tam smo res preživeli čudovitih par dni. V miru in prijaznosti gostiteljev smo uživali v udobju sobe, ki je bila pisana na kožo prav nam. Soba je imela veliko kopalnico s previjalnim kotičkom in vsemi pripomočki za nego otroka, tudi babyphone ni manjkal. Soba se je imenovala Štorklja in v njej res ni manjkalo ničesar kar potrebuje novopečena družinica, ki se prvič odpravlja z malčkom na krajši ali daljši oddih. Ker smo bili tam v mesecu juniju in je v zraku že mrgolelo veliko komarjev, nam je osebje velikodušno ponudilo robčke Ben’s proti insektom.

Tako smo lahko brez skrbi hodili na malo daljše sprehode z vozičkom do bližnjega Veržeja. Okoli Banovcev je tudi lepo poskrbljeno za pešce in kolesarje z urejenimi potkami ob glavni cesti.

Tiste dneve sva najino punčko odpeljala prvič na kosilo v gostilno Rajh, najbolj znano restavracijo v tem delu Slovenije. To je restavracija v kateri se prekmurski bograč in gibanico še vedno dobi na krožnikih, a z modernimi pristopi in tehnikami še nadgrajujejo te  jedi v novo generacijo slovenske kuhinje.

Obiskali smo tudi Gostilno Tramšek, ki je prava stara prleška gostilna s posebno zgodbo. Iz čisto običajne kmečke gostilne, so se spremenili v hram za dobrojedce na tem koncu Slovenije. Privabili so goste iz vse države in tudi iz sosednjih držav, ki se z veseljem vračajo zaradi zelo dobre, na preprost način pripravljene prleške kuhinje in zelo kvalitetne vinske ponudbe iz bližnje okolice.

Poleg vse dobre hrane v teh nekaj dneh pa je bil zvezda našega prvega skupnega krajšega potepanja vsakodnevni zajtrk v Sončni hiši. Ne bova se preveč razpisala kaj je bilo vse na mizi in kako je bilo okusno, samo oglejte si sliko pa se vam bo kmalu pocedila slina iz vaših ust. Kaj še čakate, brž se odpravite do njih.

 

 

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja