Pravljični Fiji

Po dvajsetih dneh potepanja po otoku Vanua Balavu se nam je ponudila možnost, da se predčasno vračamo z veliko boljšo ladjo, kot pa je bila tista prejšnja, ki sva jo opisala v enem od prejšnjih blogov. V teh dvajsetih dneh se nam je zgodilo veliko lepih in tudi malo slabših trenutkov, ki pa smo jih že pozabili. Zato imava tukaj štiri najlepše kraje in plaže na tem divjem raju na pol poti med otočjem Fidžijem in otočjem Tongo.

Bay of Islands (Qilaqila)

Med glavno turistično sezono v času med mesecem aprilom in novembrom v ta zaliv prijadrajo jadrnice iz vseh koncev sveta. Zaliv krasi več kot stošestdeset skalnatih otočkov, ki so poraščeni z zelenim rastjem in obdani s turkizno zeleno barvo morja.
V času našega obiska je bil zaliv čisto prazen, zato je bilo še lepše raziskati vsak kotiček tega zaliva in v njem tudi malo zaplavati.

Qilaqila

Colatai beach

Ta rajska plaža je bila za nas najlepši kraj na otoku, če ne celo morda ena najlepših in čistih plaž kar sva jih sploh videla do sedaj. Plaža je posebna že zaradi dejstva, da je obdana z obeh strani z belim peskom v sredini malega polotočka pa je prijeten nasad kokosovih palm in papaj. Tako v senci teh lahko preživite prijeten piknik ali pa kar cel dan uživate v plavanju in poležavnju čisto sami kot kakšni brodolomci.

Colatai beach

Ravi Ravi

Peščeni delček otoka Susui je oddaljen samo 15 minut vožnje s čolnom iz glavne vasi otoka  Loma Lome. To plažo radi obiščejo jadralni turisti kot tudi domačini, ki tam kar na ognju spečejo sveže, pravkar ulovljene ribe iz bližnjega koralnega grebena.
Tudi mi smo se odpeljali do tam s čolnom, kjer sva snorkljala in videla enega najlepših koralnih grebenov do sedaj in pestrega morskega živeža v njem.

Ravi Ravi

Wainaceva

Wainaceva je dolga peščena plaža, ki leži na zunanjem delu otoka Susui in je obrnjena proti otoku Munia, ki je nenaseljen. Tudi tam smo se odpeljali na bljižnji koralni greben in opazovali njegovo bogastvo.

Njegov koralni greben pa ima že bolj izpostavljeno lego proti odprtim morjem, zato je bilo snorklanje ob njem že nekoliko bolj strašljivo, saj je iz grebena zazijala globoka temno modra globina. Tam pa so že plavale morske pošasti, med njimi tudi reef sharki, ki so mirno plavali pod nami. Začelo mi je biti srce, zato sem raje zaplaval v zavetje grebena in s strahom opazoval dogajanje.

Wainaceva beach

Ta otok nama bo predvsem ostal v spominu po lepi divji naravi in po najinih prvih pravih podvodnih podvigih, saj sva videla klovne (Nemote) v naravnem okolju in tudi prelepe želve, ki velikokrat postanejo žrtev rok domačinov, ki jih ulovijo in tudi pripravijo za na krožnik.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja