Zmešana starša, zmešan otrok

Pišem na deževen dan, ki pa ni nič drugačen od prejšnjih dni. Dežuje že skoraj cel teden. To je tudi naš velik izziv ostati pozitiven skozi cel dan in prevetriti te deževne oblake, saj se soočava z raznoraznimi malenkostmi, ki pa so včasih čisto po nepotrebnem v najinih mislih, včasih pa tudi ne. Velikokrat razmišljava kako bi bilo dobro si privoščiti kakšen teden oddiha v majhnem resortu daleč od pogledov in ljudi, ki nas ne razumejo ali pa mi njih ne, kakorkoli že, to sva že pisala v blogu Kulturni šok.

Želiva predstaviti najine izzive kako pri vsem tem ostati mirna in kako vzgajati Ano v čisto drugačni kulturi, kot jo poznamo mi. Še vedno sva istega mnenja, da so potovanja, sploh takšne vrste, velika pridobitev za naju in Ano. A včasih se počutiva tako izgubljeno in brez ideje kaj je sploh prav. Sva se pravilno odločila za to potovanje? Ali bo najin otrok čisto zmešan od vsega tega?

Veva, da so ti izzivi potrebni za naju kot starša in predvsem tudi kot partnerja, saj se morava tudi midva veliko naučiti o sebi. Vsak od nas se trudi po najboljšem postati dober oče in mati, a delamo napake, ki pa pri najinem potovanju še bolj pridejo do izraza. Doma tega ni bilo tako zaznati, saj sva živela drug mimo drugega. A vseeno trdiva, da postajava boljši osebi in boljša starša ravno zaradi težav s katerimi se soočava.

Delati na sebi je lahko nekaj najtežjega. Vendar, ko potegneš črto je to nekaj najboljšega v življenju.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja