A Grande Dame of the Pacific

Ko vam tole piševa, leživa v mehko čisti posteljnini in oba uživava v brezplačni WiFi povezavi. Po skoraj treh mesecih bivanja pri domačinih, sva naredila dvodnevni kratek premor in to na najbolj družinski praznik, Božič. Ana je sladko zaspala in uživa v globokem spancu.

Grand Pacific Hotel je bil zgrajen v letu 1914 za transpacifiške goste, ki so potovali v tistih časih. Vso njegovo zgodovino so bivali v njem slavni gostje vse do kraljice Elizabete II.

Leta 1992 so ga zaprli in njegovo lastništvo so si podajali različni ljudje, vse dokler ga niso s pomočjo vlade Fijija prenovili in njegova vrata so se ponovno odprla 24.maja 2014.

Ko smo prispeli v glavno stavbo se je naš čas prevrtel v zgodnjo 20.stoletje v kolonialne čase, ko so tukaj vladali Angleži. Bila sva hvaležna, da je ta hotel na novo prenovljen in da imamo možnost občutiti tiste čase. Bivali smo v Superior sobi, ki se razlikuje od Garden view sob po tem, da so obrnjene proti morju in bazenu, čeprav naš razgled na morje ni nič kaj posebnega. Drugače pa je soba zelo prostorna, z veliko kopalnico in kar je najbolj pomembno s kozmetiko Pure Fiji, ki jo obožujeva.

Odpravili smo se na Božično večerjo v restavracijo Levuka in nisva bila razočarana, najbolj nama je ostala v spominu neke vrste solata kokoda.  To je okusna solata pripravljena iz koščkov sveže surove ribe, marinirane v kokosovem mleku z limono, šalotko, čilijem, paradižnikom ter svežimi koriandrovimi listi. Ko pa govorimo o hrani, se ne moreva upreti njihovim bogatim zajtrkom, že zaradi tega je bivanje v tem hotelu vredno.

Kopanje v zunanjem bazeno z razgledom na Suva harbour je tudi zelo prijetno in všeč nama je bila temperatura vode in mali bazenček ob glavnem bazenu, ki je bil ravno pravšnji za Ano, pa še midva sva oba bolj sproščeno uživala v plavanju, saj se je Ana veselo igrala.

Ta hotel sva izbrala za naš krajši umik od vsega in sva vesela, da še ni konec, saj nas čaka še en dan mirnega preživljanja Božiča v tem prelepem biseru Suve.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja