A Qunita da Auga Hotel

A Qunita da Auga Hotel Spa Relais & Chateaux je butični eko hotel v Santiago de Compostelu. Izbrala sva ga, ker sva si želela po končanem El Caminu malo odpočiti, se udobno naspati v mehki postelji in uživati v lepih sobanah in okolici hotela.

Mogočna zgradba iz 18. stoletja je bila nekoč največja tovarna papirja v Galiciji, danes pa, skrbno obnovljena, služi povsem drugemu namenu. Za notranjostjo debelih sten je poskrbljeno za gostovo udobje, okolica hotela z mirnim potokom in njegovim umetno speljanim pritokom, ki žuboroče teče mimo vaše sobe, pa poskrbi za pridih narave v urbanem okolju Santiaga de Compostela. Zaradi premišljeno zasnovane trajnostne obnove zgradbe z  vpeljanimi novimi okolju prijaznimi tehnologijami, hotel pametno izkorišča naravne vire in zmanjšuje svoj vpliv na okolje.

Všeč nama je bilo tudi to, da so s svojo strokovnostjo in prijaznostjo skrbeli, da smo se počutili sproščeno in zadovoljno ves čas našega bivanja. Osebje je že prvi dan presenetilo Ano in ji podarilo prikupnega zajčka, ki ga naslednje dni kar ni izpustila iz rok.

Kot je že znano, sva velika foodija, zato še nekaj besed o kulinarični ponudbi …  Zajtrk je pomemben obrok dneva in v A Quinta da Auga hotelu smo dan začeli kraljevsko. Za skrbno okrašeno mizo nas je pričakala velika izbira jedi in različnih kav. Restavracija Filigrana je za nas poskrbela s skrbno izbranim degustacijskim menijem, prijaznim osebjem ter prelepimi prostori restavracije, v katerih smo se počutili nadvse dobrodošlo.

Zadnja dva dneva v Santiago de Compostelu smo zasluženo doživeli kot pravi razvajenci. Tako nam ta čudoviti kraj ne bo ostal v spominu samo po našem El Caminu, ampak tudi po brezskrbnem uživanju v tem prelepem hotelu. Priporočava ga hedonistom, ki bi znali uživati v vsem, kar vam ponuja!

About