Buen Camino!

Danes je dvanajsti dan našega El Camina in od francoske vasice Saint Jean Pied de Port, ki leži v Pirenejih, smo prehodili že okoli 250 kilometrov. Priznam, da sva v tem času na našem blogu manj aktivna, a nikakor nisem našel moči in volje, da kaj napišem.

Danes pa sva se srečala z Jamesom, prijaznim Angležem najinih let … Lahkega koraka nas je dohitel in naju s svojo pozitivnostjo kar ponesel do sosednje vasi. Med drugim nama je povedal, da na El Caminu velja rek: “Vedno izberi drugi bar ali restavracijo v vasi, pa boš vedno dobro jedel in pil.”

Upoštevala sva njegov nasvet, pripešačili smo do drugega prenočišča in se namestili v eni naših najboljših nastanitev (do sedaj). V tej »albergi« (prenočišču za romarje) se počutimo zelo lepo. Lastnica bi za Ano postorila skoraj vse, nama pa je najbolj všeč božansko dobra hrana!

Na poti smo srečali tudi nekaj Slovencev, s katerimi smo se kar lepo razgovorili. Vsak od njih ima posebno življenjsko zgodbo in razlog, da se je znašel na Jakobovi poti. V splošnem sva prijetno presenečena nad odnosom so-romarjev. Pogosto nama namenijo kakšno pozitivno besedo in naju spodbujajo, da sva pogumna, ker želiva prehoditi celotno pot vse do Santiaga in naprej do Finisterre. Ob poti nas tudi velikokrat fotografirajo ter nama s pozdravom »Buen Camino!« zaželijo srečo na poti. Ob njihovi in vaši podpori se (še) bolje počutiva in veva, da nam bo uspelo.

Zadnje dni nam malo nagaja vreme, zato med potjo pogosto nosimo dežne plašče, na katere pa smo se že kar malo navadili.

About