Muhast kot vreme

Moje razpoloženje je zadnje čase kot vreme – zelo muhasto in mi včasih dela kar hude preglavice. Ne morem verjeti, kako je lahko moje počutje na tako različnih polih. Danes sem lahko vesel in srčni Seba, jutri pa me nekaj obsede, zavrti in si kar lepo pokvarim dan.

Toliko stvari in (ne)pomembnih skrbi mi smeti možgane, da se popolnoma izgubim in utopim v njih. Oh, kako sem zakompliciran!  Nekoč mi je nekdo večkrat omenil: “Rev’ca bo tista, ki bo tebe dobila na grbo!” Te besede mi še danes ne gredo iz glave. Sploh, ko se smilim samemu sebi in dovolim, da je en dan šel kar tako mimo mene. Kaj sem pa jaz takrat počel? Spet sem se smilil samemu sebi, ubogi revež.

Namesto da bi užival, ker sem poročen s čudovito osebo, s katero imava najlepšo hčerko. Priznam, da si ne znam predstavljati življenja brez njiju.

Vsak od nas tam nekje v notranjosti ve, kaj je njegova naloga na tem planetu. Ni pomembno, kaj smo in kaj počnemo. Pomembno je, da to počnemo z ljubeznijo. Če se ob tem počutimo izpopolnjeno, je to lahko naš smisel življenja. Zato ne pustimo, da nas situacije v življenju spravijo v negativno razpoloženje. Naučimo se poslušati svoje srce, saj nas edino vodi na pravo pot.

Tudi midva želiva, slabim dnevom navkljub, ustvariti svojo lepo  življensko zgodbo, za katero bova lahko rekla: “Pa nama je uspelo!” In to zato, ker sva poslušala svoje srce.

Zahodna Samoa, januar 2018

About