Canggu

Ta kraj naju je očaral. Očarale so naju terase riževih polj mimo njih pa speljane tlakovane potke, polne počasi hitečih ljudi iz vseh vetrov sveta. Z motorji in surf desko ob strani, od vespe, navadnega skuterja pa do brnečih se mašin z malo manj zaraščenim do malo bolj bradatim deskarjem ali hipsterjem na njem.

Ta kraj te navduši z veliko izbiro nastanitev, od zelo poceni pa do luksuznih vil. Mi smo bivali v mirnem okolju Cangguja v vili s sobo, ki je bila zelo urejena, čista in bazenom v katerem je Ana zelo uživala. Imeli smo skupno kuhinjo, kar je bilo zelo uporabno za nas, da smo si lahko nakupili veliko sadja in hrane, saj je Ana v tem času kot mladi ptiček, ki potrebuje malo a veliko malih grižljajčkov skozi dan.

Ker pa je bilo okoli nas veliko raznoraznih malih restavracij bi bil res greh, da ne bi uživali ob nesramno dobri kavici z bowlo jogurta, raznoraznih semenčkov, kosmičev in tropskega sadja v njej. Ali pa brez glutenske palačinke z javorjevim sirupom in karamelizirano banano in ob tem uživali ob ljudeh, ki so totalno sproščeni, free in vse kar nosijo na sebi so kosi oblačil lokalnih kreatorjev ali pa znanih surf znamk. Zakaj ne bi tega trenutka tudi mi izkoristili in uživali v res posebnem ritmu življenja, energiji, ki obdaja ta kraj.

Rukko cafe, Canggu

Kinoa Bali

Če že dolgo sanjate o surfanju na valovih pa ne veste kako ali pa si mislite, da je za vas to nedosegljivo, se motite. Canggu ponuja plaže, ki so idealne za vaše prve surfarske korake. Na Batu Bolong in Echo Beach si lahko za pokušino vzamete začetniški tečaj na deski, da vsaj malo okusite peneče se valove in ugotovite ali je ta šport pravšnji za vas. Zaradi njegove pravšnje zemljepisne lege pa je tudi enostavno potovati, saj imate do Ubuda dobro uro z motorjem ali pa se odpravite opazovati sončni zahod do bljižnjega templja Tanah Lot, ki je čisto blizu. Imate pa tudi blizu Seminyak, če se vam zahoče še malo več vrveža, restavracij in trgovin raznoraznih blagovnih znamk.

V napačno smer stojite, mlada dama

Canggu je res pravi kraj za ljudi, ki obožujejo dobro hrano saj vam tukaj ne bo zmanjkalo dobrih lokalov, čeprav boste tukaj mesec ali več. Tukaj boste našli poleg warungov (domačih malih restavracij, ki jih še vedno upravljajo lokalne družine) veliko več izbire veganske in brezglutenske hrane. Zdrave energijsko polne zajtrke, da boste lahko dobro začeli dan na surf deski, po surfanju pa se boste lahko osvežili z dobrimi naravnimi sokovi in smoothiji ali pa kar z domačim Bintangom medtem, ko boste opazovali mlade ljudi, ki res uživajo življenje. Prepustite se temu ritmu tudi vi!

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja