Sydney

Za Sydney nisem imel nikakršnih pričakovanj, saj sva pred potovanjem imela čisto drugačne načrte in Sydney ni bil eden izmed njih. Mogoče si je Suzi potihoma želela obiskati to mesto. In glej ga zlomka, ko sva morala na Fijiju načrtovati potovanje naprej, se je njena želja po obisku Sydneya takoj spremenila v elektronsko letalsko karto v najinem elektronskem nabiralniku. Res bi bilo neumno spustiti to priložnost že zaradi dejstva, da smo tako blizu.

Po najinem mnenju je Sydney res prelepo mesto, ki ni utesnjujoče in je najlepši približek za človeka, ki ljubi mestni vrvež, hkrati pa uživa v naravi in ob morju. Idealen pa je tudi za ljudi, ki se radi ukvarjajo s športom, saj ima zelene površine in parke na katerih se človek zamoti s številnimi dejavnostmi. Če pa imate radi surfanje na pobesnelih valovih zlato peščenih mestnih plaž, pa je to mesto pravi Jackpot za vas.

Icebergs pool, Bondi Beach

V Sydneyu se najde za vsakogar nekaj. Od modernih nakupovalnih centrov, v katerih najdete velika imena svetovne mode, do malih butikov od malo bolj in do malo manj uveljavljenih blagovnih znamk. Za velike ljubitelje dobre hrane pa je mesto velika valilnica restavracij svetovne kuhinje. Opazila sva veliko restavracij grške in italijanske kuhinje. Všeč pa so nama restavracije, ki uporabljajo zelo kvalitetne domače produkte s pridihom azijske tradicionalne tehnike kuhanja.

Po različnih predelih mesta pa ne manjka tudi malih kavarnic z nesramno dobrimi kavami in malimi prigrizki. Priznava, da tako dobre kave še nisva pila nikjer do sedaj. Zelo popularni pa so tudi številni brunchi, ki so med domačini zelo priljubljeni, saj je to druženje ob dobri hrani sredi dneva, ki pa se lahko nadaljuje v pozna večerna druženja ob pijači.

V tem mestu se najde kotiček za čisto vsakogar, pa naj bo to zelo urejen poslovnež, oblečen v priznane svetovne kose oblačil ali pa človek, ki ga bi postavil v osemdeseta leta, oblečenega v preproste kavbojke, majico in razmrščeno frizuro v lokalu v katerem se vrti glazba osemdesetih let z Bob Dylanom na čelu.

Ana na Bondi Beach

Ni čudno, da je to mesto tudi uvrščeno med najboljša mesta na svetu kjer se da lepo živeti. Vam pa lahko rečeva, da je lahko povsod lepo, ni važno kje ste in kdo ste. Pomembno je, da se počutimo srečne. Vse je odvisno od nas.

Ana bi se rada udeležila tekmovanja v surfanju, Manly Beach

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja