Kreta

Za obisk otoka Krete se nismo odločili le zaradi lepote otoka Krete same ampak tudi zaradi hotela AMMOS , ki se nahaja v okolici Chanie, bolj natančneje na plaži Agii Apostoli. Ta hotel je najbolj popularen in idealen za družine z otroci in je tudi najbolj obiskan z strani angleških gostov, bil je pa tudi zelo dobro predstavljen v reviji Conde Nast Traveller.

ammos hotel kretaJedilni prostor Ammos hotela

Za nas tri  je bil to nepozaben teden, ki smo ga preživljali v hotelu, okoli njega, na lepih plažah in v hriboviti notranjosti Krete. Izbrali smo najbolj ugodno letalsko povezavo preko Venice(Treviso) do Chanie z letalskim prevoznikom RYANAIR. Do hotela samega pa smo se odpeljali kar z avtobusnim prevozom, saj so nam v hotelu dali točna navodila kako prispeti do hotela.

V hotelu smo se počutili od samega začetka  zelo domače. Vsako jutro nas je čakal kraljevski zajtrk z neverjetno izbiro grških pit, jogurtov, kolačev, sadja, kosmičev, sveže stisnjenega pomarančnega soka in slastno poživljajočo kavo.

Ena od številnih izbir bogatega grškega zajtrka

Hotel je opremljen z raznimi detajli in pohištvom, kateri so strast in ljubezen lastnika Nikosa. Zanimivost pa je ta, da je večina dodatkov in pohištva v jedilnici delo slovenske oblikovalke Nike Zupanc.

Vsako jutro po zajtrku nam je osebje svetovalo pri načrtovanju izletov in kvalitetnem preživljanju časa na otoku Kreta. Z njihovimi predlogi sva se kot zelo zahtevna popotnika vedno strinjala, zato smo vedno na hitro odhiteli v sobo po stvari, spakirali in se z najetim avtomobilom odpravili raziskovat zahodni del Krete.

En dan smo se odpravili do najbolj znane plaže na Kreti, Elafonissi beach, ki je bolj spominjala na laguno kakšnega tropskega otočka.

Družinska slika na Elafonissi beach

Ker smo bili na Kreti v začetku aprila je bila plaža skoraj prazna, voda v plitvi laguni pa za bolj pogumne že primerna za plavanje in čofotanje. Popoldan, ko smo se vračali malo utrujeni so imeli v hotelu med tednom organiziran brezplačen vrtec za otroke, kjer so se otroci malo poigrali, starši pa med seboj pokramljali o dogodivščinah in lepotah Krete.

Tako smo si vsak dan ogledovali gorske vasice, dobro jedli pravo otoško hrano, poznano samo na Kreti, obiskali eno izmed najstarejših oljk na svetu v vasici Vouves.

Prečesali smo zahodni del Krete od polotoka Akrotiri, kjer se nahaja prečudovit samostan Agia Triada pa vse do majhne zaspane ribiške vasice Chora Sfakion.

Obiskali smo tudi znanega otoškega umetnika Manousosa Chalkiadakisa, ki nam je razkazal svojo lončarsko delavnico in obnovljeno hišo iz beneških časov. Zelo smo uživali tudi na kosilu pri Kostasu v mali vasici Maza, ki nam je po kosilu z veseljem razkazal cerkvico Svetega Nikolaja z zelo starimi freskami.

Naj zaključim, da je bil to eden najlepših dopustov z najino hčerkico Ano, ki je bila takrat stara 10 mesecev. V hotelu pa so točno vedeli in znali dati gostu tisto po kar je prišel.

Zato vam, dragi bralci z majhnimi in malo večjimi otroci, iz vsega srca priporočam, da izberete ta hotel, ko se boste potepali po Kreti.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.