Locavore

Ker sva prava ljubitelja dobro pripravljene hrane in rada poskušava neznane okuse, ki jih najine brbončice še niso nikoli okusile, si morava na vsake toliko časa privoščiti res pravo kulinarično razvajanje.

Kot lansko leto smo tudi letos potovali po Baliju in sva si rekla, da morava ponovno obiskati restavracijo Locavore v Ubudu, ki je tudi dobro ocenjena na lestvici top 50 restaurant in Asia.

Rezervirala sva si kosilo saj je to čas, ki je za nas najbolj primeren in ga ne moreva primerjati z romantično večerjo v dvoje. Ampak vseeno lahko v skoraj čistem miru okušava, le da še Ana malo popestri, da nisva nikoli čisto prilepljena na stole.

Izbrala sva si pet hodni meni, mesni in vegeterijanski meni, za spremljavo pa so imeli koktejle a se nisva odločila, ker sva morala pripeljati skuter z vsemi nami tremi dobro uro vožnje nazaj do Cangguja. Pred petimi glavnimi hodi je še sledil šesterček malih hodov, ki so bili vsi božansko okusni in tako pestri v ustih, da sva neizmirno uživala.

Nisva si zapisovala točno kaj je bilo vse na krožnikih in tudi ni najin namen, da dolgoveziva o vseh jedeh do potankosti saj nisva strokovno usposobljena in sva samo ljubitelja dobre hrane. Tukaj vam bova opisala nekaj hodov, ki sva si jih najbolj zapomnila. BANANA BLOSSOM je bil krožnik kreme iz praženih banan z emulzijo arašidovega olja, vloženo šalotko v limetinem soku, koriandrom in listi ognjiča.

GOAT TARTARE je s kremo rahlo popečenega jajčevca na žaru, vloženim jajčevcem, fermentirano šalotko, na koncu pa vse skupaj zaokroži kokosovo mleko.

ALL THINGS GARLIC je bila Suzani najljubša jed in je vsebovala kremo iz česna in cassave, karameliziranega česna, vloženega česna in olja divjega česna.

BANGKAL HITAM je svinjina s sladko slanino, vloženim ingverjem in serundeng prahom.
Za sladico pa smo si najbolj zapomnili čokoladne pralineje različnih okusov ob katerih je tudi Ana zelo uživala.

Locavore nama je nekaj posebnega saj skozi njihove krožnike in jedi spoznavava širšo okolje Indonezije. Sestavine, ki prihajajo iz Balija in njegovih sosednjih otokov znajo zelo lepo vnesti v njihove jedi in jih lepo obarvati z modernimi tehnikami in tudi tehnikami, ki so jih in jih še na nekaterih območjih uporabljajo prebivalci indonezijskih otokov.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.