Kje bivati in kje jesti v Cangguju

Canggu je za naju na Baliju najboljši in najlepši kraj, kjer bi z lahkoto preživeli tudi po več tednov ali pa celo mesecev. Vas zanima zakaj?

Kje bivati?

Bivali smo v prelepi, urejeni in ravno prav odmaknjeni vili z veliko prostorno sobo, kopalnico in kuhinjo, ki je namenjena za vse goste vile. Villa Rangga Bodhi leži le streljaj od najboljših kavarnic in tudi ne preveč daleč od plaž. S skuterjem se malo popeljete mimo riževih polj po stranskih ulicah in že ste prispeli do Echo Beach in Batu Bolong Beach. Tam se poskusite na surf deski ali pa samo uživajte ob morju ali v njem.

Kam jesti?

V Cangguju in okolici je dobrih restavracij in jedilnic toliko, da bi rabili nekaj let, da bi jih vse obiskali. Mi smo v nekatere od teh stopili in bili smo navdušeni s kvaliteto hrane in postrežbo.

1. Ruko Cafe je zbirališče hipsterjev z zelo bogato izbiro zajtrkov iz brezglutenskih živil in veganskih brunchev, večino časa je jedilnica kar polno zasedena in imajo odprto samo do štirih popoldan.

2. Bali Bowls and Smothies je še en odličen kraj, ki ga priporočava za odličen in zdrav zajtrk. Kot posebnost imajo vodene jutranje tečaje yoge z vključenim zajtrkom, ki vsebuje slastne in zdrave smoothije in vaše telo bo kot prerojeno, polno zdravja.

3. Kinoa se nahaja blizu Echo Beach na lepi lokaciji s prelepim vrtom. Naročila sva res božansko okusne smoothije z lososovo solato. Na koncu pa smo se še posladkali s čokoladno pito.

4. Cloud 9 sva odkrila že lansko leto, ko smo bili prvič v Cangguju in se zaljubila v njegovo lokacijo obdano s čudovitimi riževimi terasami in tlakovano potko, po kateri šibajo surferji na motorjih z deskami po dolgem dnevu na valovih. Zato je ta kraj primeren za njih in tudi za vse ostale goste, ki radi uživajo v dobrih smoothijih in burgerjih po imenih surferskih valov in slastnimi zdravimi zajtrki. Če pa se želite malo zakaditi pa imajo tudi vodno pipo – sisha.

5. Banh MI and Beans je mali lokalček kjer strežejo vietnamske okusne sendviče in sklede z rezanci na več načinov. To je lokal za tiste, ki si želijo nekaj dobrega res na hitro prigrizniti. Obroki so preprosti a zelo okusni in sveže pripravljeni, kar je najbolj pomembno.

6. Mades Banana flour bakery je mala pekarnica kjer pečejo brezglutenska peciva, slaščice in tudi kruh. Imajo pa na majhnem prostoru pred pekarnico še dve mali mizici kjer lahko popiješ okusno kavico in okusiš njihove brezglutenske palačinke.

V Canggu sva se res čisto zaljubila. Všeč nama je energija celega kraja in vsa ta izbira restavracij in lokalčkov kjer povsod oglašujejo zdrav način prehranjevanja, pa še plaže in valovi so v bližini, ki vas vabijo na desko in uživanje ob morju.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja