Mala popotnica

Marsikdo nama pripomni, da se Ana kasneje ne bo nič spomnila potovanja. Ja res je, ne bo se spomnila tega potovanja in prejšnjih, ko je bila še dojenček. Nič hudega. Veliko bolj pomembno je kako ona s svojimi otroškimi očmi, njenim hitrim učenjem, dojemanjem okolice okoli sebe in ljudi postaja samostojen, vesel otrok sveta.

Rada bi vam naštela nekaj pozitivnih stvari, ki jih Ana pridobiva ob našem potovanju.

1. SAMOSTOJNOST
Pred potovanjem je bila Ana veliko bolj boječa, posebno do tujcev in ljudi, ki jih je videla bolj poredko. Po skoraj petih mesecih potovanja in nenehne menjave okolja, je Ana postala veliko bolj zaupljiva in nama je ni težko pustiti v varstvo ljudi, ki jih je vsaj malo navajena.

2. JEZIK
Neverjetno je opazovati otroka, kako vsrkava v svoje majhne možgančke besede medtem, ko naju posluša med pogovori z domačini in gledanju njenih najljubših risank. Zanimivo jo je opazovati kako že počasi z ljudmi vzpostavlja stike in jim na kakšno vprašanje v angleškem jeziku lahko tudi odgovori.

3.SKROMNOST IN HVALEŽNOST
Ko smo prišli na Fiji, smo bili velikokrat brez stvari, ki so pri nas čisto samoumnevne in poceni. Na začetku naju je malo bolelo srce, saj ji nisva mogla kupiti stvari, ki bi jih rada ali pa jih nisva, ker se jih ni dalo. Pa nama je Ana pokazala, da si lahko srečen in zadovoljen s tistim kar imaš trenutno na voljo. Tako so se njeni Kinder jajčki spremenili nekje v mangote, drugje v ananase. Nadomestek za igrače pa je postalo nabiranje cvetov frangipanov, koralnih kamenčkov in školjk po okolici in peščenih plažah.

4.POVEZANOST
Naš namen potovanja je bil tudi, da posvetimo več časa družini. Ana je bila prej veliko bolj navezana na mami, kar je razumljivo. Med potovanjem pa smo ves čas skupaj in vez med menoj in Ano se je veliko bolj poglobila. Zdaj lahko rečem, da smo pravi trije mali mušketirčki.

Naj za konec napiševa, da je to najlepše življensko darilo, ki ga bova Ani podarila in verjameva, da nama bo za vse to nekega dne tudi hvaležna.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja