Ne išči sreče drugje!

Preživljamo zadnje dni na Fijiju in po štirih mesecih in pol potovanja po njem morava povedati, da so se nama načrti in pričakovanja o lepem sanjskem otočku sredi Pacifika zelo spremenili. Ker na Fijiju in otokih okoli njega divja ciklon Gita, se je okoli nas v zadnjih mesecih tudi smukal neke vrste ciklon.

To nam je dalo čisto drugačen pogled na Fiji, saj smo večino časa preživljali dneve z domačini, bivali v njihovih domovih ter se prilagajali njihovemu počasnemu ritmu življenja, ki je bil včasih zelo moteč in utrujajoč. Pa kaj potem, če smo velikokrat prišli v zelo neznosne higienske pogoje. Morali smo včasih spati tudi na tleh, okoli nas je mrgolelo polno ščurkov in ostalih žužkov. Včasih smo morali bosi hoditi po črnih mastnih tleh v kopalnici in se umivati s smrdečo vodo po mangrovih ter se voziti dva dni in pol z ladjo, ki bi bila bolj primerna za prevoz živali kot pa ljudi. Ampak to je pravi Fiji! Pravi Fiji niso luksuzni resorti s privat plažami brez smetke na njej ali pa šolano prijazen nasmeh osebja, ki ti ne sme odgovoriti z besedo NI MOGOČE, dokler si za vse to pripravljen plačati velike denarce.

Z denarjem si lahko kupite veliko zadovoljstva, sreče, prijaznih ljudi okoli sebe, veliko potovanj, veliko lepih stvari, ki se svetijo v izložbah čistih prodajaln, lahko si kupite tudi moža ali ženo. Ob vsem tem pa ste še vedno najbolj nesrečni ljudje, ker čutite, da vam manjka nekaj drugega, ki pa jo denar ne more kupiti. To je ljubezen!

Ko smo bili po nesrečnih pripetljajih zaradi imigracijske službe zaprti v priporu petnajst dni, nas je v tistih trenutkih spodbujala prav naša medsebojna ljubezen, da smo lahko ostali še tukaj in obiskali prelep čudovit otok Kadavu. Za to so zaslužni prijatelji, ki pa vse to ne bi počeli, če ne bi bilo ljubezni.

Ostala sta nam samo še dva dneva na Fijiju in ne glede na vse kar se nam je zgodilo, nam bo ostal Fiji shranjen v posebnem kotičku naših src in v spominu, ko smo ugotovili kaj je smisel našega življenja.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja