Papageno Resort – Kadavu Island

Papageno Resort sem po prebiranju Lonely Planeta zasledil pod rubriko najboljši eko resort na Južnem Pacifiku. Po vseh pripetljajih, ki smo jih imeli zadnje tedne, je bil obisk resorta pravšnji obliž na naše rane, najboljši možen kraj za počitek, raziskovanje endemičnih vrst ptic in snorklanje po bljižnjih ter malo bolj oddaljenih koralnih grebenih, ki so res nekaj posebnega.

Zaradi  gorate notranjosti otok Kadavu nima cestnih povezav. Tako smo se do Papageno Resorta pripeljali s čolnom. Ob vseh prelepih peščenih divjih plažah, ki smo jih videli na poti do resorta, smo dobili občutek prvinskosti otoka. Komaj smo čakali, da za sosednjim zalivom zagledamo obrise hišk resorta!

Od samega začetka smo se počutili preklemano srečne in vesele, da smo izbrali Papageno. Od načrtovanih dveh noči smo podaljšali na pet noči. Misliva, da je bila to najbolša odločitev do sedaj na naši poti.
Naša “Jungle room” si je resnično zaslužila to poimenovanje, saj smo imeli resnično občutek, da smo nekje globoko v pragozdu, obdani s ptičjim petjem in živobarvnim rastlinjem, ki resnično poživijo okolico.
Najboljše od vsega pa je bilo trikrat dnevno druženje z gosti in osebjem ob skrbno in okusno pripravljeni hrani iz bljižnje okolice posesti. Domače vzrejene kokoši,  zelenjava iz bljižnjega rastlinjaka, vseh vrst tropskega sadja in zelenja, ki divje raste po bljižnji in daljni okolici resorta.

Resort ponuja mnoge aktivnosti. Od potapljanja, v bljižnjih vodah resorta organizirajo  tudi potapljaške izlete in snorklanje v tretjem največjem koralnem grebenu na svetu, Astrolabe reef. Tam se lahko potapljate s prelepimi mantami ali pa samo snorkljate in občudujete mehke korale, po katerih je koralni greben ter sam otok Kadavu prepoznan po celem svetu.

S kajaki in supi, ki so brezplačno na voljo, lahko raziskujete bljižnji zalivček z mangrovi ali pa obiščete sosednji otoček in zagledate želve kako v svetlo zeleno barvni plitvini švigajo mimo vas. Ob oseki se sprehodite do prelepe peščene plaže na kateri najdete lepe školjke. Če pa imate radi malo daljše sprehode skozi gosto rastje, junglo, je na posestvu manjši slap, ki ga je vredno obiskati.

Royal Oceanfront Bure

Deluxe Oceanfront Bure

Všeč nama je tudi zgodba lastnice Anneliese, po rodu Nemke, ki se je preselila v Kalifornijo. Tam je odprla mednarodno šolo in med njenim potovanjem po Avstraliji zavila na Fiji, otok Kadavu. Zaljubila se je v ljudi in njihov svoboden način življenja. V enem izmed njenih obiskov na Fijiju je zasledila v lokalnem časopisu, da se prodaja resort, ga obiskala, se odločila za nakup posesti in ga poimenovala Papageno Resort. Veliko tudi vlaga v šolanje otrok na otoku in vsako leto pripelje ameriške otroke v resort, kjer se z otroki iz sosednje vasi učijo kulture in življenja na tem otoku.

Resort priporočava ljubiteljem narave, ki cenijo še nedotaknjene kraje in divjo lepoto otoka. Kar pa je najbolj pomembno pa je to, da ima ta majhen kotiček na otoku posebno dušo in značaj, ki vam bo vedno ostal v spominu.

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja