Ne (odgovornost)

Odgovornost.

Prevzemanje odgovornosti je zelo pomembna pri osebnem razvoju, saj brez nje ne moreš napredovati in vse kar se lahko zgodi, če je ne sprejmeš je to, da obstaneš na tistem mestu, ki ti jo neodgovornost nudi.

Odgovornost zelo radi prelagamo na druge. Vsi drugi so odgovorni za to kakšno življenje živimo, kakšno plačo imamo v službi, da nismo napredovali, pa čeprav že celo življenje garamo kot hlapci. Partner je odgovoren za našo nesrečo, otroci so odgovorni, da nimamo časa zase, politiki so odgovorni da gre vse v maloro.

Sprejemanje odgovornosti pomeni imati pogum. Imeti pogum in si priznati, da smo na koncu mi tisti, ki držimo vajeti v rokah te odgovornosti. Da smo mi tisti, ki lahko odgovornost sprejmemo zase in za nobenega drugega človeka. Če to resnično ponotranjiš in ozavestiš, bo zavedanje tega tako močno, da bo tvoja osebna rast samo še bolj ekspandirala.

Ni lepšega kot vedeti, da smo mi sami kreatorji svojega življenja in da je odgovornost za sebe ena izmed največjih spoznanj, ki jih lahko doživiš v življenju.

Midva sva odgovornost za sebe prevzela leta 2017, ko sva se odločila, da pustiva službi in z Ano, ki je bila takrat stara komaj dve leti in pol, odpotujeva na čisto drugi konec sveta. Želela sva živeti drugače in sistem v katerem sva takrat živela in način življenja, ki sva ga imela, ni bil skladen z nama. Nisva krivila službe, šefa, okolice, da je najino življenje tako zaradi njih. Naredila sva inspirativno akcijo, prevzela odgovornost za najin cilj, ki ga želiva doseči in takrat sva stopila na pot, ki je bila vredna vsakega uvida, spreminjanje vzorcev in prepričanj.

Sprejemanje odgovornosti je samo pokazatelj ali si resnično želiš spremeniti življenje. Vprašanje, ki si ga lahko postaviš je naslednje. 

Ali si želiš biti odgovoren do sebe ali neodgovoren? Preprosto, kajne? 

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.