Kendov dvorec

Na Kendov Dvorec naju vežejo posebni spomini, ki jih ne bova nikoli pozabila. Prvič, ko sva ga obiskala je bilo na Valentinovo. Do potankosti se spomniva kako je bilo takrat in kako sva si obljubila, da bova v ta hotelček redno zahajala.

In zgodilo se je, da sva še istega leta, meseca septembra, obiskala dvorec z namenom, da si rezervirava termin za najino poroko na tem prečudovitem kraju.

Tako sva naslednjo leto junija še bolj potrdila najino ljubezen in vedela sva, da ne bi mogla bolje izbrati, saj sva že od samega začetka globoko v najinih srcih vedela, da je to pravšnji kraj za najino poroko.

Tako sva se v Spodnjo Idrijo vračala najmanj dvakrat letno, ampak ne zaradi lepote reke Idrijce in tudi ne zaradi festivala Idrijske čipke. Nočeva delati krivice kraju in njegovi bogati kulturni dediščini in naravni lepoti, vendar pa morava priznati, da ko sva enkrat prestopila prag dvorca, sva postala najbolj srečna človeka na zemlji.

Ne moreva opisati kaj točno je bilo krivo, da sva se tam počutila tako srečno. Morda je bilo krivo osebje, hrana ali pa vse malenkosti in detajli v sobanah in sobah, ki jih ni zmanjkalo, da ne govoriva o Haninem vrtu z vsemi hortenzijami in živo barvnim cvetjem.

Najlepše je tam poleti, ko ob lepem sončnem jutru ali toplem večeru uživaš v objemu narave in božansko dobre hrane s spremljavo kvalitetnih primorskih vin. Ali pa v zimskem času, ko okolico pobeli snežna odeja, znotraj dvorca pa veje toplina doma in osebne sreče.

Na zadnje, ko sva dvorec obiskala se je osebje malo spremenilo, vendar verjameva, da bo filozofija hotela ostala ista. Če iščete poseben kraj za oddih in sprostitev, romantično poroko ali pa samo večerjo v soju svečk, je Kendov Dvorec pravšnji za vas.

Hitro v Spodnjo Idrijo ali pa za začetek samo na njihovo novo spletno stran. Midva jih bova obiskala ob prvi priložnosti, ki se nama bo ponudila. Komaj čakava!!

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja