Prepričanja nas (ne) definirajo

Katera prepričanja živite sedaj? Kako vam služijo v življenju?

Sama sva imela prepričanja, ki nama niso kaj dosti služila. Želela sva narediti spremembo, želela sva živeti drugače. Vendar prepričanja niso pustila, da se življenje odvija v smeri, ki sva si jo sama želela.

Prepričana/a sem, da ne ne obstaja posel, ki ga lahko opravljam z veseljem. Vedno bom ostal/a tukaj, kjer ne maram biti.

Prepričan/a sem, da ni mogoče, da sem zdrav/a, vitalna in polna energije.

Prepričan/a sem, da bom celo življenje živela iz mesec v mesec. Denar imajo samo bogati in tisti, ki goljufajo.

Prepričan/a sem, da zame ne obstaja človek s katerim lahko preživim srečno in ljubezni polno življenje. To obstaja samo v pravljicah.

Prepričan/a sem, da ni pravih prijateljev. Vsi ti obrnejo hrbet, ko lahko dobijo priliko.

Prepričan/a sem, da so za moje težave odgovorni drugi. Sam/a nimam popolnoma nič pri tem.

Prepričan/a sem, da obstaja posel, ki ga bom opravljal/a z veseljem in je lahko moj hobi. Posel, ki ga opravljam sedaj lahko zamenjam.

Prepričan/a sem, da sem lahko zdrava, vitalna in polna energije.

Prepričan/a sem, da lahko živim življenje, ki bo finančno neobremenjeno. Denarja je na svetu dovolj za vse, zaslužim si ga.

Prepričan/a sem, da zame obstaja človek, s katerim lahko preživim srečno in ljubezni polno življenje. Komaj čakam, da jo/ga spoznam.

Prepričan/a sem, da obstajajo pravi prijatelji. Stojijo ti ob strani takrat, ko jih najbolj potrebuješ.

Vem, da sem za svoje življenje odgovoren/a sama. Nihče drug ne vpliva na dogajanje v mojem živlenju. Sam/a si ga kreiram.

Katera prepričanja živite sedaj? Kako vam služijo v življenju?

Sama sva imela prepričanja, ki nama niso kaj dosti služila. Želela sva narediti spremembo, želela sva živeti drugače. Vendar prepričanja niso pustila, da se življenje odvija v smeri, ki sva si jo sama želela.

Zavedati se je potrebno, da se prepričanja lahko spremenijo. Kako? Z delom na sebi. Kaj je delo na sebi? Absolutno ni meditiranje v tri krasne, predstavljanje da smo na travniku polnih lepih cvetlic, da ptički lepo žvrgolijo in sonček boža naša lička. Ko meditacijo zaključimo, bo naše življenje tako popolno kot v pravljici. Na tej točki potrebujemo en velik WAKE UP CALL!

Delo na sebi so situacije, ki nas učijo. Dajmo prepričanje o denarju. Ta prepričanja nam lahko najbolj greni življenje, saj smo z denarjem povezani dnevno. Rabimo ga praktično vsak dan. Kakršno bo naše prepričanje o denarju, tako bo posledično tudi odnos do denarja samega. Na način, ki ga bomo služili, tako ga bomo potem zapravljali. O tem bi lahko napisala romane. Denar je tema kar veliko pogovorov. Midva bi si upala trditi, da je odnos do denarja odnos do samega sebe. Kakšen pa imamo odnos do samega sebe? Cenimo svoje delo? Smo plačani za svoje delo tako kot si zaslužimo? Ali znamo postaviti mejo pri tem in odnehati takrat, ko vemo, da smo vredni več? Z vprašanji bi lahko nadaljevala in nadaljevala.

Besede, ki se prevečkrat govorijo vezane na denar so naslednje :

Denar imajo samo bogati ( če sedaj pomisliva, nama ta stavek nima pomena, ampak slišan je bil velikokrat).

Denar imajo samo tisti, ki kradejo.

Denar imajo samo tisti, ki goljufajo.

Lahko ima denar, ker sta starša bogata.

Aha, pa privatniki imajo tudi veliko denarja, pa še znajdejo se po svoje. Jaz moram pa tukaj delati in biti tiho.

Vse se vrti okrog denarja.

Denar je sveta vladar.

Denar pokvari človeka ( bog ne daj, da bi ga zato sam/a imel/a ).

Ko ste brali te besede, kakšen ste imeli občutek v svojem telesu? Ste se imeli fino? Bi skočili do neba? Imate zagon, da končno naredite spremembo in KONČNO SPREMENITE ODNOS DO DENARJA? Če boste odgovorili z »DA« veva, da lažete samemu sebi. Te besede imajo nizko vibracijo. Z nizko vibracijo pa si lahko samo na tleh. Nikjer drugje. Ne moreš storiti spremembe, ne moreš narediti prepričanje drugačno. Odnos do denarja se ne more spremeniti. Sprememba se začne z višjo vibracijo. Višjo vibracijo pa dosežemo tako, da imamo fokus na lepših stvareh. Vibracije je emocija. Še enkrat. VIBRACIJA JE EMOCIJA. To je potrebno poiskati vsak dan. Biti hvaležen za vse kar imaš. Že za pitno vodo, ki jo nekdo nima. Za streho nad glavo, ki je nekdo nima. Za hrano, ki jo imamo včasih polne riti, nekdo pa strada in si želi da bi bil na našem mestu, samo za te tri stvari. Bil bi nasrečnejši človek na svetu.

Zavedati se moramo, da ko hrepenimo po denarju, da si nekaj kupimo, hrepenimo po emociji, ki nam jo ta stvar da. Lahko si kupimo avto, o katerem smo sanjali leta. Kupimo ga. WAW! Končno! Par dni smo v luftu, kar letimo nad tlemi. Oddajamo visoko vibracijo, saj smo srečni. Potem pa je potrebno iti tankat (spet), potrebno je iti na servis (spet), potrebno je kupit vinjeto (spet), tehnični (spet) itd. Kje je emocija sedaj, ki je bila ob nakupu avta? Kje je hvaležnost, da imamo nov, varen avto, ki nas vozi kamor si zaželimo? Vse to izgine, ker nismo hvaležni. Brez hvaležnosti, nimamo odnosa do ničesar.

Ko se hvaležnost vnese v vsak dan, takrat se lahko začenja sprememba. Ko se zavedamo, da smo sami odgovorni za svoje življenje in svoja prepričanja, potem se začnejo spremembe. Nihče se ne bo spremenil za nas. Mi se bomo spremenili zase. Šele potem se bo vse okoli nas spremenilo.

Suzana in Sebastijan

Vedno zdaj IG

Vedno zdaj FB

About

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.