7 pravljičnih destinacij

Predstavljava mesta in kraje, ki so na naju naredili velik pečat in bi se vanje brez oklevanja vrnila s ciljem še bolj izkoristiti arhitekturne ter naravne zanimivosti, ki jih ponujajo. Obožujeva naravne lepote pokrajin in posebnosti krajev ali mest. Vsak od njih ima svojo energijo in značilnosti, ki ga delajo tako zelo posebnega, edinstvenega.

1.Pariz (Francija)

Romantično mesto s številnimi muzeji, galerijami, mostovi nad reko Seno in preostalimi znamenitostmi, ki jih kar ne zmanjka. Teden v Parizu si bova zapomnila kot naše prvo skupno potovanje z letalom, ko je bila Ana stara komaj tri mesece. Zelo sva uživala med vozičkanjem po pariških ulicah, raziskovanjem kotičkov mesta in prehranjevanjem v najboljših bistrojih in restavracijah, od katerih se številne ponašajo z Michelinovimi zvezdicami.

Več o Parizu si lahko preberete tukaj.

Kje bivati?

La Villa Paris

Kje jesti?

Bistrot Paul Bert, Le Chateaubriand, Septime, pekarnica Du Pain et des idees

2.Kadavu (Fiji)

Kadavu je s svojo prvinsko naravo in nedotaknjenimi koralnimi grebeni eden izmed najlepših otokov, kar smo jih obiskali do sedaj. Zaradi hribovitega terena in bujnega tropskega rastja na otoku ni cest. Tako smo se v zelo slabem vremenu in po nemirnem morju s čolnom pripeljali do resorta, kjer smo se zaradi ekipe Papageno Eco Resorta ves čas bivanja v mističnem okolju daleč od civilizacije počutili sprejeto in zelo domače.

Kje bivati in jesti?

Papageno Eco Resort

3.Kapadokija (Turčija)

Ko zavrtiva čas nazaj, si še vedno zelo živo predstavljava, kako sva raziskovala pokrajino stoterih nenavadnih stožcev in stolpov, podobnih minaretom. Bivala sva v jamah, ki so jih skozi zgodovino domačini iz skladov mehke vulkanske kamnine preoblikovali v bivališča. Kapadokija pa nama bo ostala v spominu predvsem zaradi poleta z balonom. Razgled na prebujajoče se jutro in številne nenehno se spreminjajoče odtenke barv naju je popeljal v svet fantazij te pravljične doline.

Kje bivati?

Selçuklu Evi Cave Hotel (Urgup), Hezen Cave Hotel (Ortahisar)

Kje jesti?

Ziggy’s Shoppe & Cafe, Selçuklu Evi Cave Hotel restaurant, Lil’a Restaurant

4.Santorini (Grčija)

Medeni tedni, ki bi jih zlahka še enkrat ponovila. Obisk otoka priporočava tudi, če niste mladoporočenci in predlagava, da bivate v vasicah Oia in Imerovigli, ki sta kraja številnih butičnih hotelov ter prelepih razgledov na kaldero in mirno Egejsko morje. Ker je otok znan tudi po dobrih vinih, sva se odpravila v najbolj znano vinsko klet na otoku, Domaine Sigalas, na degustacijo vin.

Kje bivati?

Kirini Santorini, Atrina Canava 1894

Kje jesti?

Kirini Santorini’s Restaurant, La Maison (Imerovigli), Katharos Lounge, Melitini, Lolita’s Gelato

5.Barcelona (Španija)

Mesto, ki navdušuje na vsakem koraku in v vseh letnih časih. Je kraj za nogometne navdušence in navijače, ki so s srcem pri katalonskem moštvu. Za ljubitelje dobre hrane so po ulicah številni tapas bari, kjer lahko uživate v malih grižljajih in kozarcu španske penine – Cava. Tudi če niste velik navdušenec arhitekture, boste ob obisku Barcelone obnemeli ob pogledu na La Sagrado Familia in druge arhitekturne presežke Antonia Gaudija, ki jih najdete po celem mestu in tudi drugod po Španiji. V bližini glavne promenade, La Ramble, pa se nahaja ena izmed najboljših tržnic na svetu, La Boqueria. V Barceloni se nahajajo tudi številni muzeji in galerije, midva sva npr. obiskala Picasso Museum.

Kje bivati?

Hotel Neri, The Patio Barcelona

Kje jesti?

Tickets, Ca L’Estevet, Disfrutar

6.Sydney (Avstralija)

Z velikim zanimanjem in navdušenjem smo si ogledovali to multikulturno mesto, opazovali ljudi okoli sebe in bili presenečeni, koliko pozornosti namenijo zdravemu načinu življenja. V Sydneyu smo preživeli pester teden in lahko bi ostali še dlje, saj smo neizmirno uživali v utripu mesta. Jutra smo vedno začeli v sosednjem lokalu, se počasi odpravili raziskovat mesto, vmes skočili na brunch ali kosilo in se po dolgem dnevu zvečer udobno namestili v našem Airbnb-ju, kjer smo se počutili kot doma.

Kje bivati?

Airbnb – Cozy and comfortable city home (Potts point )

Kje jesti?

Kavarnica Alimentari (Paddington ), Icebergs Club Bistro, Brickfields bakery and cafe, Brewtown Newtown

7.Queenstown (Nova Zelandija)

Po Novi Zelandiji sva potovala z avtodomom in se med drugim ustavila tudi v Queenstownu. Toliko adrenalinskih športov na enem mestu nisva videla nikjer drugje. Tu sva jedla najboljši kaloričen zajtrk doslej – jajca benedikt. Tako sva bila sita, da po njem nisva jedla do poznega popoldneva. Za večerjo pa sva si privoščila enega izmed najboljših hamburgerjev in ga poplaknila s Steinlagerjem. Ti dve kulinarični doživetji se zaenkrat še nista ponovili nikjer na najinih potovanjih.

Zelo si želiva vrniti v mesto, ki leži na idilični lokaciji ob jezeru Wakatipu, obdanem z veličastnimi gorami, saj meniva, da sva imela premalo časa, da bi izkoristila vse, kar Queenstown nudi.

Kje bivati?

Avtodom (Wilderness)

Kje jesti?

Fergburger, Vudu Cafe & Larder

 

About